Pereiti prie turinio
Ar bazilikus galima naudoti maisto ruošimui?

Taip, bazilikus galima naudoti gaminant maistą. Jis labai populiarus itališkuose patiekaluose, pavyzdžiui, pesto ar makaronų padažuose. Jis taip pat naudojamas salotoms ir padažams, mėsos marinatams, sriuboms, troškiniams ir padažams gardinti. Bazilikas yra švelniai saldaus skonio, puikiai dera su daugeliu patiekalų, jį galima vartoti ir žalią.

Ar galima bazilikus auginti patalpoje?

Taip, bazilikus galima auginti patalpoje. Bazilikai gali gerai augti patalpoje, jei jiems bus skiriama pakankamai šviesos ir vandens. Geriausia bazilikus statyti prie saulėto lango arba tokioje vietoje, kur kasdien kelias valandas šviečia ryški netiesioginė šviesa. Taip pat nepamirškite reguliariai laistyti ir palaikyti šiek tiek drėgną dirvožemį. Puikiai auga vazonuose, kuriuose yra geras drenažas, pakankamai maistinių medžiagų turinčioje dirvoje ir 70-85 laipsnių F. Tinkamai parinkus dirvą ir laistant, kambarinis bazilikas gali tapti puikia jūsų sodo puošmena.

Ar bazilikas yra žolė?

Taip, bazilikas yra žolė. Tai aromatingas mėtų šeimos prieskoninis augalas. Bazilikas paprastai naudojamas patiekalams gardinti ir kvepinti. Bazilikas dažnai sutinkamas italų, tailandiečių ir vietnamiečių virtuvėse ir gali būti naudojamas tiek virtų, tiek žalių patiekalų gamyboje. Jo skonis paprastai apibūdinamas kaip saldus ir pipirinis. Jo lapus galima suplėšyti ir dėti į patiekalus arba sumaišyti į pesto. Bazilikas taip pat turi gydomųjų savybių ir yra naudojamas tradicinėje medicinoje.

Ar bazilikus reikia reguliariai genėti?

Taip, bazilikus reikėtų reguliariai genėti, kad jie augtų sveiki ir pailgėtų jų sezonas. Baziliko genėjimas skatina naują augimą ir padeda išvengti pernelyg didelio sumedėjimo ir ankstyvo sėklų išbyrėjimo. Genint bazilikus svarbu pašalinti stiebus iki pirmųjų lapų, užtikrinant, kad nepašalintumėte sveikos žalios lapijos. Reguliarus genėjimas padės bazilikui išauginti kvapiausius lapus.